Voorstelling

PENTA ontstond in de loop van 2003 als een gezamenlijk initiatief van 6 ingenieurs en schade-experten, die actief waren in de sector van het technisch schade-onderzoek en internationale schaderegeling.

PENTA is gespecialiseerd in schade-onderzoek, risico-analyse en risicopreventie voor de verzekeringsindustrie. Het doel van PENTA is het aanbieden van een uitgebreid en gespecialiseerd dienstenpakket aan oa. verzekeraars en industriële ondernemingen vanuit een dynamische en onafhankelijke structuur. Hierbij wordt de kennis en ervaring uit de internationale expertisewereld gekoppeld aan de voordelen van een flexibele en zelfstandige organisatie.

Ondertussen groeide PENTA uit tot een volwassen expertise- en schaderegelingskantoor met een toegewijde ploeg van elf experten met  een hoofdkantoor in Antwerpen en een bijkantoor in Aalter om het westelijk deel van België te bedienen.

Sinds 2004 maakt PENTA ook deel uit van een internationaal netwerk van onafhankelijke expertisekantoren in Europa als partner voor de Benelux.

De 5 strategische troeven van PENTA zijn hierbij:

  • Een multidisciplinaire benadering door een ploeg van ervaren ingenieurs
  • Kwalitatief onderzoek vanuit een technische achtergrond
  • Flexibiliteit en onmiddellijke beschikbaarheid
  • Actief in de Benelux met een netwerk van buitenlandse correspondenten
  • Permanente bereikbaarheid, ook na kantooruren